Informatie van de groenploeg

Groen op het haventerrein

De jachthaven heeft niet alleen ligplaatsen, maar ook een recreatieve functie. Daar hoort groen bij. Enthousiaste leden hebben in 2012 gezorgd voor een nieuwe aanplant van de tuinvakken aan de zuid- en westkant van het clubgebouw.  De aanplant bestaat uit vaste (bloeiende) planten en struiken. De hoogte van de planten varieert, maar zal bijna nergens de 1,2 m overschrijden om open zicht te hebben. Overige kenmerken: minder struik, meer bloeiende en wuivende planten, planten zijn onderhoudsvriendelijk en konijnonvriendelijk (dat laatste viel nog niet mee). Het tuinvak langs het pad richting toiletgebouw is lang en smal. Dit vak is beplant met een siergras, goed snoeibare korte struiken en vrolijk wuivende vlinderstruiken.

Nieuwe aanplant 2017

In het vroege voorjaar van 2017 zijn tuinvakken gecreëerd aan de noordkant (polderkant), rondom de spiksplinternieuwe haven. De uitgangspunten zijn hetzelfde als de rest van het terrein. In het kort: beplanting past bij het polderlandschap, mag wuiven in de wind, maar mag niet/nauwelijks stuiven om stoflast op de jachten te voorkomen.

De ontwerpen zijn het resultaat van de ideeën van Marjon Visscher, Marjan Kok, Nel Schoon en de vakkennis van Hildegard Steenbrink (in het dagelijks leven hovenier van beroep). De tuinen worden onderhouden door circa 10 vrijwilligers. Ze werken acht à tien keer per jaar met veel plezier in deze tuin. Meestal is dat op de eerste woensdag van de maand vanaf 9.00 uur.

Nuttig en gezellig werk in de buitenlucht! Wil je ook meedoen en af en toe komen schoffelen? Stuur een e-mail met je telefoonnummer naar Marjan Kok (artsmeihkok.[antispam].@gmail.com). Zij is de beheerder van onze whatsapp-groep.

wilgenscherm gastank2

 

 

 

 

Z&MV DE ZUIDWAL

logo-zuidwal-trans

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres:
Hulckesteijn 4
3861 MZ NIJKERK

Correspondentieadres:
Postbus 220
3860 AE NIJKERK

BEL ONS

Clubhuis: 033 303 07 75

Havenmeester: 06-30422407