De roeicommissie is ontstaan uit samenvoeging van de drakenbootcommissie en de bouwers van roeisloep De Liefde. Inmiddels zijn er meer dan 60 enthousiaste roeiers die op verschillende dagen (en ook 's avonds) op pad gaan met de Ayles Skiff.

 

 roeiZie de blogsite van De Liefde:
Blog over De Liefde


Er is inmiddels een tweede roeisloep.
Klik Hier
voor info over de 2e boot

 

Ook zin om te gaan roeien?

Je hebt eerder geroeid en je wilt er samen met anderen mee verder?

Je hebt nog nooit geroeid en het lijkt je leuk om eens te proberen?

Je hebt een abonnement op de sportschool maar vindt sporten in de buitenlucht eigenlijk veel fijner.

Stuur een mail naar ieor.[antispam].@dezuidwal.nl

The Ayles Skiff


Agenda Roeien

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

Klaar voor de start

Doop nieuwe sloep en Castle to Crane race

De tweede Zuidwal roeisloep is klaar, en heet De Passie.  De officiele doop en overdracht zijn 2x uitgesteld wegens Corona. Maar uiteindelijke heeft dit feest plaatsgevonden op 18 september. Ondanks de "social distancing" was het erg gezellig. Nijkerk.nieuws.nl maakte er een videoverslag van.

De volgende dag voeren "De Passie" en haar zus "De Liefde" mee met de Castle to Crane wedstrijd. Zes teams streden mee in 3 rondes. Henk en Miranda Walet maakten mooie foto's. en Gert Kedde heeft die beelden samengevoegd tot alweer een mooie video

zuidwal-skiff-gedoopt-6-4-f

zuidwal-skiff-tweede-boot-bis-14-9-900x500
2019-08-27-zuidwal-roeien-2

Er wordt gewerkt aan gewichtsbesparing en verbetering van de roeipennen
Klusploeg aan het werk

De St Ayles dank zijn ontstaan aan een samenloop van omstandigheden: in 2009 was het Schots Visserij Museum op zoek naar een project om bezoekers van het museum te laten zien hoe het bouwen van een boot in zijn werk gaat. Naar aanleiding van de vraag wat er met de voltooide boot gedaan zou kunnen worden kwam de suggestie naar voren om te kiezen voor een moderne versie van de sloepen zoals die gangbaar waren voor de Schotse oostkust. Met die boten hielden de dorpen in vroeger tijden hun onderlinge wedstrijden.

De bekende ontwerper Iain Oughtred die al tal van klassiek vormgegeven en tegelijkertijd modern gebouwde ontwerpen op zijn naam heeft staan tekende de St. Ayles. Alec Jordan van Jordan Boats ontwikkelde op basis hiervan het snijpakket en bouwde een prototype, waarna een ontwikkeling op gang kwam die in Schotland inmiddels uitgemond is in een bijzonder actieve organisatie met tal van roeiclubs die binnen het Scottish Coastal Rowing Project een intensieve wedstrijd competitie hebben.
De vlam is inmiddels overgeslagen naar andere landen: de Verenigde Staten, Australie, Nieuw Zeeland en Engeland natuurlijk. Ook in Nederland zijn de eerste boten voltooid, aan uitbreiding van de vloot wordt gewerkt.

Z&MV DE ZUIDWAL

logo-zuidwal-trans

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres:
Hulckesteijn 4
3861 MZ NIJKERK

Correspondentieadres:
Postbus 220
3860 AE NIJKERK

BEL ONS

Clubhuis: 033 303 07 75

Havenmeester: 06-30422407