'De Zuidwal' ligt aan het Nijkerkernauw in het recreatiegebied Nieuw Hulckesteijn, dat zijn naam dankt aan een kasteel dat hier ooit stond. Het grenst aan de polder Arkemheen, waarin ook het Stoomgemaal Hertog Reijnout staat, een van de weinige nog werkende stoomgemalen van Nederland.

In 2017 kreeg de haven zijn huidige vorm na uitbreiding met de “nieuwe haven”. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot ca. 670 leden met een vaste kern aan vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal.

Passanten

Voor Passanten op onze haven hebben wij een informatief boekje samengesteld dat u ook digitaal kunt inzien via onderstaande link.

Passantengids 2021

Ligplaats en steigers

De steigers hebben allemaal een duidelijk aangegeven letter en de ligplaatsen zijn duidelijk aangegeven door een nummer op de rand van de steiger. Boxen zijn ingericht voor twee schepen waardoor ieder schip één vingersteiger naast zich heeft. Vastmaken van landvasten aan de steiger gebeurt met behulp van bolders en ringen op de steigers. Er zijn op de steigers voldoende elektriciteitspunten voor passanten. Er is op alle steigers water en electriciteit aanwezig. 

Veiligheid

De toegang tot het haventerrein is beveiligd met een slagboom of hek. Leden zijn in het bezit van een druppel. Bezoekers dienen zich bij het toegangshek te melden via de intercom.

Bij de ingang van het clubhuis is een AED aanwezig. Rechts naast het kantoor van de havenmeester.

 

Service

Bij motorpech kan de hulp ingeroepen worden van een bedrijf in Nijkerk dat in het algemeen vrij snel op de haven aanwezig kan zijn. De havenmeester kan u in dit geval verder helpen.

Havenmeester

Voor dagelijkse problemen of aanmelden als passant kunt u zich melden bij de havenmeester. Het kantoor van de havenmeester bevindt zich in het clubgebouw.

Maarten Krommendijk

e-mail: retseemnevah.[antispam].@dezuidwal.nl

Telefoon havenmeester: 06-30422407

buiten het vaarseizoen is de havenmeester op dinsdag vrij.


Zwaar bewolkt en 6° C met windkracht 2

 

Clubhuis De Zuidwal

Meer informatie over Clubhuis De Zuidwal, ga dan naar https://clubhuisdezuidwal.nl of kijk op de facebook pagina.

foto-interieur-juni-2020


Tarieven

Tarieven 2022

 

 

 

Z&MV DE ZUIDWAL

logo-zuidwal-trans

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres:
Hulckesteijn 4
3861 MZ NIJKERK

Correspondentieadres:
Postbus 220
3860 AE NIJKERK

BEL ONS

Clubhuis: 033 303 07 75

Havenmeester: 06-30422407