MicroMagic winterzeilen bij de Zuidwal.

Een oude activiteit waar nieuw leven is ingeblazen. Al jaren zeilen we, met een (heel) klein groepje, de hele winter door. In het verleden is het een veel grotere groep geweest.
Niet nat en koud op een boot, maar vanaf de wal met afstand bestuurde zeilbootje: de MicroMagic.
Het is leuk en gezellig waarbij het zeilen toch echt de bindende factor is. Net als bij de woensdagavond wedstrijden.
 
Ik probeer dit jaar om het Micro Magic zeilen op de Zuidwal weer een beetje te promoten omdat het veel leuker is om met meerdere mensen te varen maar zeker ook omdat het echt leuk is en eigenlijk heel weinig leden dit kennen. Het is echt verbazingwekkend om te ervaren hoe echt het zeilgevoel is met zo'n bootje. Het is gebleken dat ook motorboot leden het waarderen en kunnen leren.
We varen ieder zondagmiddag. Het leuke is dat het geen enkele verplichting geeft om ieder keer aanwezig te zijn maar dat de kans groot is dat er ieder keer meerdere mensen verschijnen. Het is een simpel iets. Met je bootje naar de kantine en onder het genot van een (warm of lekker koud) drankje de andere aanwezige mensen begroeten. Er zijn boeitjes beschikbaar om een baantje uit te leggen. Het is leuk om te varen met een doel en het maakt wedstrijden mogelijk.
Kom gerust een keer kijken en/of proberen. De meeste deelnemers zijn best bereid hun bootje even uit te lenen en er is vaak ook een extra bootje beschikbaar.
mm2008
mmopstandaard
mmboten

Micro Magic bij de Zuidwal

Meer informatie? Neem contact op met Gerhard Marinissen (nessiniram.g.[antispam].@chello.n)

 

Meer informatie over Micro Magic via de website van de Micro Magic Vereniging

https://www.micro-magic.nl/ 

 

Eenvoud in Prestatie

De MicroMagic staat bekend om zijn indrukwekkende eenvoud in prestatie. Met een gestroomlijnd ontwerp gecombineerd met geavanceerde zeiltechnologie, biedt deze boot een soepele en responsieve zeilervaring. Zelfs voor beginners voelt het varen met de MicroMagic intuïtief aan, terwijl ervaren zeilers de fijne kneepjes van het zeilen naar een hoger niveau kunnen tillen.

Er zijn op het moment 3 varianten. 2 van Graupner (MicroMagic en Micromagic racing) en 1 van Hacker New MicroMagic). Ze zijn niet exact  gelijk maar voldoen allemaal aan de eenheidsklasse voorchriften van de internationale MM klasseorganisatie. In de praktijk maakt het niet uit welk type je hebt, ze zijn zeer gelijkwaardig.

Waarom varen we met het type MicroMagic

de MM is relatief klein voor modelbootjes. Dat geeft het voordeel dat het bootje makkelijk kan worden meegenomen in de auto. Bovendien is het daardoor ook mogelijk om hem met te nemen op de boot waardoor je in de vakantie een leuke bezigheid hebt als je b.v. Voor anker ligt.

mmbootinaanbouw
mmbootaquarium

Beschikbaarheid

Binnen de Zuidwal hebben nog meerdere leden een bootje uit de periode voor 2008. Bovendien is het bootje al zo lange op de markt dat ze ook 2e hands goed beschikbaar zijn.  Oorspronkelijk was het alleen als bouwpakket verkrijgbaar en niet iedereen vindt het leuk om zo'n klus aan te pakken. Tegenwoordig zijn ze ook volledig afgebouwd verkrijgbaar, de “ready te race”of RTR versie. 

Eenheidsklasse

Daardoor is het een echt goed zeilend bootje. De liefhebber kan zelfs NK of EK wedstrijden varen. Bovendien worden er ook in veel jachthavens op het randmeer in de winter wedstrijden georganiseerd. Natuurlijk lang niet zo leuk als op de Zuidwal. Ik hoop dat dit stuk op de website leesplezier oplevert maar vooral dat het zal bijdragen aan een grotere groep mensen die samen met mij willen buitenspelen in de winter.
Tot binnenkort!
Gerhard Marinissen
nessiniram.g.[antispam].@chello.nl

Z&MV DE ZUIDWAL

logo-zuidwal-trans

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres:
Hulckesteijn 4
3861 MZ NIJKERK

Correspondentieadres:
Postbus 220
3860 AE NIJKERK

BEL ONS

Clubhuis: 033 303 07 75

Havenmeester: 06-30422407