Zuidwal roeiteam volbrengt lange roeitocht voor Alzheimer stichting

Geplaatst op 18-12-2019  -  Categorie: Roeicommissie

Op 14 december 2019 werd de Altena Row tour geroeid; een circa 70 kilometer lange roeitocht. WSV Woudrichem verzorgde de organisatie. Circa 105 roeiers gingen tijdens zeer stormachtig weer de Merwede op en roeiden richting de Biesbosch.  Onder hen waren ook enkele internationale roeiteams. Vooral uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland waren de roeiers naar Woudrichem gereisd. Het roeien met de St. Ayles skiff is daar ontstaan en is daar erg populair.

 Onze Zuidwallers hadden de St. Ayles skiff ‘De Liefde’ meegenomen. Een team van 20 roeiers roeiden de boot in estafettevorm rond het ‘land van Altena’.

Het startschot werd gegeven door de burgemeester om 7 uur ’s ochtends. Het was nog donker, en de 7 skiffs voerden hun boordlichten.

Het eerste stuk was tegen stormwind in op de Merwede, een zwaar stuk van anderhalf uur. Er was veel golfslag en er kon niet worden gewisseld. De roeiers stonden hun mannetje en roeiden de boot naar de sluis bij Werkendam. Aldaar werd besloten om over te stappen naar de ‘slecht weer route’. Deze voerde binnendoor langs de Biesbosch. Nog meer open water opzoeken met stormwind zou onverantwoord worden, dus de wedstrijdleiding besloot dit zeer terecht.

Na de sluis werd er om het uur van bemanning gewisseld. Een prachtige route leidde de skiffs via de Biesbosch naar de Amer. Vandaar ging het met wind achter surfend over de hoge golven weer landinwaarts richting Heusden.

De gewisselde bemanningsleden werden telkens met snelle rubberboten van de skiff gehaald, of er naar toe gebracht. Zij konden opwarmen en een kop koffie of soep nemen op de rondvaartboot die de Altena Row tour begeleidde.

Na Heusden voerde de route linksaf, de afgedamde Maas op. Terug richting Woudrichem. Intussen was de harde wind weer tegen, en werd deze vergezeld door pittige regenbuien.

De duisternis kwam, en de boordlichten werden weer ontstoken.

Na het passeren van de laatste sluis in duisternis, werd de haven van Woudrichem om 18:30 weer bereikt.

Het was een prachtige, maar zware tocht.

De Altena Row tour organisatoren en deelnemers hadden zich tot doel gesteld om een mooi bedrag op de halen voor Stichting Alzheimer.

De Zuidwal heeft dit bericht onder haar leden verspreid, met het verzoek om onze roeiers te steunen.

 

Dat leidde tot giften; niet alleen Zuidwal leden gaven gul; ook de roeiers zélf, vrienden en bekenden doneerden. Gert Kedde mocht (namens de Zuidwal) een cheque van 1255 euro overhandigen.

In totaal werd er in de Altena Row Tour 5500 euro bijeengebracht voor de Stichting Alzheimer; een prachtig resultaat.

 

De roeiers en de roeicommissie willen iedereen die heeft geholpen om de Altena Row tour tot een succes te maken heel hartelijk bedanken!!

 

Inmiddels zijn de boten opgeborgen, en onze St. Ayles skiff is weer op de Zuidwal. Er werden tijdens de tocht blaren geprikt en er was wat spierpijn. Ondanks dat hebben onze roeiers allemaal fit en moe de eindstreep gehaald.

De Altena Row tour was voor de Zuidwal het sluitstuk van een prachtig en succesvol roeiseizoen. ‘De Liefde’ krijgt van 19 januari tot 1 maart een onderhoudsbeurt. Een tweede Zuidwal St. Ayles skiff wordt nu afgebouwd en komt in het voorjaar in de vaart. Dat is ook nodig, want er is veel interesse om deel te nemen aan het roeien bij de Zuidwal.

Kom roeien !; stuur hiervoor een mail naar ieor.[antispam].@dezuidwal.nl  (Gert Kedde / Niek Visscher)

 

Kijk voor meer nieuws over de Altena Row tour op :

https://www.altenatv.nl/video/altena-row-tour-brengt-ruim-e5-500-op/

 

https://deliefdevandezuidwal.home.blog/2019/12/14/live-blog/

 

https://www.hetkontakt.nl/regio/heusdenenaltena/217463/estafette-roeitocht-rond-altena-foto-reportage-


Z&MV DE ZUIDWAL

logo-zuidwal-small-transparant

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres:
Hulckesteijn 4
3861 MZ NIJKERK

Correspondentieadres:
Postbus 220
3860 AE NIJKERK

BEL ONS

033 245 30 33